Trepidatii in frana de motor
 • Modelul pe care il am este 1,6mpi de ~105cp parca si am pana acum 50.000km. De ceva timp (5000km) in momentul in care intra in frana de motor in special in trepte midi de viteza (2 sau 3) si la turatii mai joase de 3000 masina trepideaza destul de tare.
  Am fost la un service si dupa mesteriri de cateva ore pentru ca nimic nu indica a fi defect au schimbat o sonda de temperatura a apei. De atunci trepideaza mai putin dar in oras este eranjant unde treptele 2 si 3 sunt cele folosite iar frana de motor de asmenea.
  Am observat ca atunci cand motorul este rece (pana apa ajunge la 90grC) in frana de motor nu se simt trepidatii.
  Am incercat sa merg cu ea turata (peste 3000 ture) dar acolo nu trepideaza in schimb confortul de mers in oras este foarte scazut.

  Motorul trage extraordinar mai ales acum la 50.000 km. Parca ar avea cel putin 130cp. AM mers cu un kia de 109cp si il baga in buzunar. Am facut in ultimul timp testdrivere cu masini de 150cp condus sportiv si se apropie de performantele lor (bine ca actunci cand isi vor da ele drumu vor fi mult mai performate).
  Imi place enorm de mult aceasta motorizare dar trepidatiile in frana de motor ma deranjeaza enorm mai ales ca merg f oarte mult in Bucuresti.

  Ati auzit / patit astfel de defectiune? Sau nu este o defectiune?

  octavian
 • Nu ati mai intalnit aceasta manifestare a motorului?
  Octavian
 • nu am mai auzit de trepidatie in frana de motor. speram ca iti va da Jack sau cineva priceput un sfat. ai rabdare poate afli ceva.
 • verifica tampoanele de la cutie si motor, alt ceva nu cred sa aiba :)

  multa bafta
 • presupun ca verificatul tampoanelor sa il fac la service skoda. Am fost cu ea odata si s-au uitat la ea cateva ore. au pus-o pe diferite testere si am facut si o plimbare cu ea impreuna cu mecanicul. Nu i-au dat de capat in totalitate.
  La rece nu face deloc.
  POate sunt eu prea sensibil dar in oras este deranjant. In trepte superioare 4 si 5 nu se simte.
  TKS
 • incearca si la alte service auto nu numai la reprezentanta nu in tot deauna cei de la reprezentanta sunt si cei mai buni :)
 • poti sa imi recomanzi in bucuresti un alt service in afara de avia motors?
  Octavian
 • nu pentru ca u cunosc dar daca cauti sigur gasesti :)

  resprect
 • Am aflat de un service (eram cu o alta problema) ca problema trepidatiilor ar fi de la bujii. Are 53k km si nu au fost inca schimbate. Este posibil asa ceva? Puteti sa imi tecomandati un service bun si ieftin (daca exista aceasta combinatie) in Bucuresti? Daca cei de la Skoda au stat 5 ore pe langa ea si nu s-au prins ca ar fi de la bujii imi pun mari seme de intrebare referitor la calitatea muncii lor.
  Este nevoie ca serviceul sa se faca la un service autorizat skoda sau orice service care functioneaza legal poate face reviziile. Am inteles de la unii ca in caz de accident ar fi probleme cu asigurarea CASCO.

  Octavian
 • La revizia de 60.000 km am schimbat si bujiile.
  Masina tot trepideaza in frana de motor. Deci nu era de de la aprinderea bujiilor.
  Daca cineva simte acest disconfort (2-3 trepidatii) atunci cand masina intra in frana de motor poate imi impartaseste si mie cum s-a rezolvat.
  La drum lung nu este deranjant dar in oras atunci cand te opresti la treceri de pietoni, semafoare si lasi masina in frana de motor este neplacut sa te scuture.
  Pana acum parca se infrana in mod unifrom atunci cand intra in frana de motor.

  Octavian
 • Pot fi de vina suportii de la motor sau de la cutia de viteze.
 • dar injectoarele sunt curate? debitmetru de aer / verifica si filtrele /are simptome sa dea in nas ca sa zic asha?cum stai in frana de motor la semafor ?incearca te rog mai neingineresc simptomele .ms
 • Din cate stiu eu s-au uitat la garnitura/bucsa sau ce o fi dintre cutie si motor. Totul pare OK.
  Dupa simtul meu de non inginer problema ar fi de la alimentare.
  Simptomele sunt de parca si-ar da in nas. Trepideaza de doua trei ori cand ridic complet piciorul de pe acceleratie.
  Nu stau in frana de motor la semafor. Dar pentru a ma opri la semafor folosesc frana de motor. Si normal ca o scot din viteza cand viteza de dplasare este mica.
  Am mai vazul un colistean cu aceleasi simptome.
  Cum se curata infectoarele?
 • Cauta pe internet service-ul Autostill. E in Vitan si o sa fii multumit de serviciile lor. Majoritatea Skodarilor pe care ii cunosc isi lucreaza masinile sau isi fac reviziile acolo.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!