Schimb ulei SOT 1.6i benzina
 • Salut,

  Cateva nelamuriri...

  Eu am o skoda octavia 1, model 2002, pe spate scrie Octavia "1.6i" (i-ul ii rosu)
  II Tour sau nu ? (nu radetzi)

  Bun, ar cam trebui sa-i fac schimbul de ulei... ce ulei ii recomandat ? In carte scrie vW 501
  Imi recomanda careva ceva marci ?
 • 1 nu mai deschide topicuri inainte sa verifici cate topicuri sunt care au ca titlu 1.6 benzina sau chestii de genu si cate sunt despre ulei!
  2 daca masina ta arata ca cea din bara de sus a siteului e tour{model 2002 e sigur tour}.
  3 Tour se numeste pentru a fi diferentiata de Octavia 2
  4 ca marca de ulei cred ca lumea recomanda mobil1![cred]
 • 1. Ma dau pe net din 1994. Ce stiai de internet tu prin 1994 ? Iti spun, nu este nici un topic referitor la schimb de ulei benzina. Doar DIESEL. Si sunt destul de habarnist in acest domeniu, si recunosc asta. Nu stiu daca conteaza daca-i benzina sau diesel, mai bine intreb de 10 ori. Si repet, nu este nici un topic specific pentru intrebarea mea, nici aici, nici pe vwforum. Culmea, am gasit asemanatoare la Fiat, la daciaclub, etc, dar aici nimic.

  2. Da, asa arata, 1:1 :) cat ca-i alba.
  3. Deci, Tour ii tot ceea ce-i din familia Octavia, dar NU Octavia 2.
  4. Nu mai stiu ce am bagat ultima oara, stiu ca bagam in completare Castrol 10w40. Am mai sunat ceva preteni mecanici , si mi-au recomandat Mobil 10w40.

  Cu ocazia schimbului (ultimul l-am facut in anul trecut in vara, si de atunci am mai facut vreo 15kkm, dar inca nu a aparut avertizarea de "Service") de acuma, ce se mai recomanda sa schimb ? Filtru Ulei, Benzina, Polen, etc ? Ii problema daca nu fac deodata aceste schimburi, adica, daca schimb acum ulei-ul, si filtrul de ulei dupa ce fac 500km ? (is la socrii in concediu, si ma plictisesc)
 • Fratzioare drag, nu-ti poate recomanda nimeni ce marca de ulei sa pui in motor, totul e sa aiba caracteristicile 5w40(daca motorul nu are pierderi mari) sau 10w40 daca motorul e mai uzat. Ca e Castrol, Mobil1, Aral, sfatul meu e sa il shimbi mai des decat scrie pe eticheta. Daca e garantat 10k schimba-l la 7k, daca e 15, la 10. Daca stii ce ulei ai in motor, pune acelasi tip, daca nu fa-i schimbul complet(cu filtru cu tot).
  offtopic. Treaba cu datul pe net nu e nici relevanta, nici cavalereasca. O sa ajungeti azi, maine sa va masurati barbatiile...
 • Uleiul recomandat de fabrica e Castrol 10W40, trebuie sa schimbi si filtrul ,care e ieftin.
  De asemenea e recomandat sa schimbi si filtrul de aer,polen si benzina

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!